Maakt verstaanbaar wat er in jouw hart leeft ♡

Tolk van Hartzaken Linda Blij zit op een bankje in romantische setting. Zij draagt een kleurige jurk met roze bloemen. Voor haar staan een aantal witte en goudkleurige kaarsen. Ze heeft een glimlach op haar gezicht en steekt een van de kaarsen aan.

Jullie leven de liefde

Vieren jullie samenzijn

Jullie gaan trouwen ♡

Jullie zijn gevoelsmensen en laten jullie graag door jullie hart leiden. Voor jullie bruiloft zoeken jullie een ceremoniespreker of trouwambtenaar die zich met heel haar hart voor jullie inzet.

Jullie gaan voor die klik, die klik waarin je in een hartslag voelt dat het klopt. Verbinding, dat vinden jullie belangrijk. Met elkaar en de mensen om jullie heen.

Jullie dromen van een intieme, liefdevolle ceremonie die in alles jullie liefde ademt. Van een dag, die jullie nog lang in jullie hart mee gaan dragen.

Handgeschreven gedichtje : laten we licht werpen op dat wat gezien mag worden (hartje)
Close up, hand van Tolk van Hartzaken Linda Blij steekt een witte kaars aan.

Aangenaam! Ik ben Linda Blij, dé Tolk van Hartzaken, wingwoman van de liefde. Met mijn hart als leidraad verzorg ik als ceremoniespreker en beëdigd trouwambtenaar voor intieme ceremonies waarin de liefde voelbaar wordt, jullie liefde ♡

Handgeschreven tekst: Ik spreek en schrijf de taal van her hart - geef woorden aan gevoel en gevoel aan de woorden - zodat jullie liefde gezien, gehoord en gevoeld kan worden.

De klik die klopt

Er is geen betere manier om te weten of iets klopt, dan door het te ervaren. Daarom beginnen we met een kennismaking waarbij we elkaar goed in de ogen kunnen kijken. Dat doen we online of met een ontmoeting in Breda en directe omgeving. Zo zorgen we ervoor dat jullie volmondig en hartgrondig ‘ja’ tegen mij kunnen zeggen. En dan, dan gaat het échte plezier beginnen. 

Handgeschreven gedichtje: mijn stijl laat zich het beste als zacht en liefdevol omschrijven. Met een vleugje poëzie en diepgang als mijn magie, tover ik de woorden die jouw hart bij gaan blijven.

mijn stijl

Betrokken en bevlogen, dat mag je mij zeker noemen. Ik vind het belangrijk dat mensen zich gezien en gehoord voelen, in de kern van wie ze zijn. Met heel mijn hart wil ik daarvoor zorgen. 

In mijn teksten zorg ik voor diepgang en gevoeligheid, zoek ik naar dat element dat ook anderen zal inspireren met jullie liefde. Ik ga voor het hele verhaal, voor jullie verhaal met alle gouden randjes en de rafelrandjes waarmee jullie het goud maken. Dat goud, gaan we rijkelijk vieren met een lach én een traan, van geluk.

Vreugde, dat vind ik belangrijk. Net als die lach, die rechtstreeks uit jullie hart voortkomt. Om jullie bij die lach te brengen, schrijf en spreek ik graag met een liefdevolle vleug humor. Waar dat past natuurlijk, want uiteindelijk is dat voor mij het aller-allerbelangrijkste. 

Dat jullie jezelf herkennen, misschien zelfs wel op een nieuwe manier leren kennen. Dat jullie liefde nog meer lading krijgt, evenals de betekenis die jullie hebben voor elkaar. Dat jullie genieten, gewoon simpelweg van top tot teen genieten, van al het moois dat jullie rijk zijn. 

Onze uitwisseling

Eerste kennismaking

0
00
 • Voor onze eerste kennismaking nemen we ongeveer een uur de tijd. Deze is kosteloos en natuurlijk geheel vrijblijvend. We ontmoeten elkaar online of in Breda en directe omgeving.
Gratis!

Liefdevolle basis

1.199
00
 • Verdiepend (digitaal) werkboek met vragen die jullie liefde doet stromen.
 • Ontmoeting van hart tot hart waarin we de tijd vergeten.
 • Zeker 30 uur onverdeelde toewijding.
 • Contact met 2 tot 4 van de lievelingsmensen uit jullie omgeving. Dit gaat natuurlijk in samenspraak en overleg met jullie.
 • Tussentijds contact via app, mail of telefoon.
 • Toegewijde ceremoniespreker en trouwambtenaar die alles op alles zet om voor jullie een onvergetelijke ceremonie te verzorgen.
 • Een liefdevolle toespraak waarin alle verhalen samenkomen.
 • Als er meerdere sprekers zijn, verweef ik dat tot een mooi geheel.
 • Zijn er kinderen? Ik zoek graag samen naar een manier om hen tijdens de ceremonie een speciale rol te geven.
 • Wanneer ik jullie ook voor de wet mag trouwen, regel ik mijn benoeming als BABS met jullie trouwgemeente.
 • Wanneer ik jullie huwelijk ceremonieel mag sluiten, zorg ik voor een liefdesakte die jullie kunnen tekenen.
 • Op liefdevolle wijze begeleiden van de ceremonie en voltrekken van jullie huwelijk.
 • Een mooi bewaarexemplaar van de gesproken tekst om oneindig te koesteren.

Aanvulling Persoonlijke geloften

een persoonlijke liefdesverklaring aan elkaar
249
199
00
 • Met ieder van jullie een aanvullend gesprek online.
 • Inspiratie en tips waarmee jij jouw persoonlijke gelofte of liefdesverklaring kunt schrijven.
 • Nalezen en eventueel redigeren van jullie teksten.
 • Tips die je helpen om jouw tekst voor te dragen.
veelgekozen

Wat je misschien nog wilt weten

Zeker weten! Bijna 10 jaar ben ik uitvaartverzorger geweest en stond ik families bij tijdens het afscheid van hun dierbare. Sinds 2020 ben ik Buitengewoon Ambtenaar voor de Burgerlijke Stand (BABS) en begeleid ik ook huwelijksceremonies. 

Dat klopt! Voor Etten-Leur ben ik officieel beëdigd als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke stand. Bruidsparen die in deze gemeente trouwen, kunnen mij kiezen uit één van de beschikbare trouwambtenaren Bekijk hier mijn voorstelfilmpje!

Het antwoord ligt al in de vraag besloten. Wanneer jullie trouwen voor de wet, betekent het dat jullie een voor de overheid erkend partnerschap aangaan dat bij wet is geregeld. Dit huwelijk wordt officieel gesloten door een trouwambtenaar van de gemeente. Jullie tekenen op die dag een huwelijksakte. 

Een ceremonieel huwelijk is een huwelijk dat vooral symbolisch van aard is. Dit wordt niet voor de wet erkend. Ook een eventuele liefdesverklaring die jullie die dag tekenen, is van symbolische waarde.

Veel bruidsparen kiezen er tegenwoordig voor om beide vormen te combineren. Om wel jullie verbintenis wettelijk te regelen en deze vervolgens op een andere gelegenheid (uitgebreid) te vieren. Het voordeel hiervan is dat je daarbij vrij bent om invulling te geven aan jullie ceremonie, zoals dat jullie past. Gemeentes stellen hier vaak richtlijnen aan, bijvoorbeeld hoe lang een huwelijksvoltrekking mag duren.

Je kunt er voor kiezen om mij als ceremoniespreker ook jullie wettelijke huwelijk te laten voltrekken. Omdat ik al beëdigd ben, brengt dit voor jullie vaak minder kosten met zich mee. Wat deze kosten precies zijn en de voorwaarden die hier verder aan verbonden zijn, verschilt per gemeente.

Naast alle ervaring die ik heb opgedaan, volgde ik ook een aantal opleidingen om mijzelf te verdiepen. Zo deed ik een opleiding tot Ceremoniespreker en Ritueelbegeleider bij de Ritual Coach Academy. Daarnaast bekwaamde ik mij als levensverhalenverteller ofwel Chief Storyteller bij de Storytelling Academy.

Naast de mooie titels die ik al mag dragen, vind ik het belangrijk om mij te blijven ontwikkelen. Hierbij zoek de vak- en inspiratiedagen die mij nog meer diepgang brengen in mijn vakmanschap.

Duurzaamheid en zorg voor de natuur vind ik belangrijk. Dat betekent dat ik zoveel mogelijk van mijn reizen met het openbaar vervoer probeer af te leggen. Wanneer dat lastig is, maak ik gebruik van een deelauto van MyWheels. Deze kosten zijn daarom variabel en reken ik één op één door. Natuurlijk zal ik deze vantevoren goed met jullie afstemmen. 

Heel graag! De locatie van jullie huwelijk is zo belangrijk, jullie steken dan ook niet voor niets zoveel zorg in het vinden van de juiste plek die bij jullie past. Ik volg jullie naar waar jullie hart jullie brengt. 

Houd er wel rekening mee dat er bij een huwelijk in het buitenland extra kosten zijn voor mijn reis en verblijf. Deze zijn afhankelijk van jullie wensen en zal ik dan ook samen met jullie afstemmen. 

Hebben jullie zelf kinderen? Of andere kinderen die voor jullie belangrijk zijn? Hoe mooi is het als die een rol krijgen tijdens de ceremonie! Ik denk graag met jullie mee over een invulling die past bij jullie én bij hen.